Saintes och Bordeaux











Den sista bilden är vår enda bild från Bordeaux haha. Det var en stor besvikelse, kanske hade vi för höga förväntningar eller så var det inte så mycket att tjoa om. Saintes däremot, där de övriga bilderna är tagna, var fantastiskt. Hade aldrig hört talas om stället förr men det imponerade på oss ordentligt, allt ba hej här står jag och glänser och är ståtlig som aldrig förr. Där fanns typ en miniatyr av Triumfbågen och Notre-Dame. Inte för att det var det på riktigt, men ändå. Saintes vill jag tillbaka till igen.

Första tågresan och La Rochelle










Första tågresan hade höga förväntningar på sig. Vi var supertaggade till en början och somnade typ fem minuter senare. Det är något fel på tåg, de söver ner en på dirren. Vi kom fram till La Rochelle vid Atlantkusten sent och efter en läskig nattpromenad kom vi fram till ett mysigt vandrarhem. Dagen därpå gick vi in till stan, hälsade på på ett fort och fick se utsikt över hela staden. Vi tog en glass och stekte vid hamnen för att sedan åka vidare till Saintes.


Paris - Les Catacombes och Avenue des Champs-Élysées












Innan Katakomberna köpte vi ärtskidor och härdade oss igenom den 3 ½ timmar långa kön. Väl inne ville jag bara upp haha. Det var spännande! Dagen efter hängde vi på fancygatan i Paris och hängde på Louis Vuitton eller hur det nu stavas och stekte. Sen drog vi vidare, to be continued....

annat än frankrike

fyndade en jättefin tröja idag, 30:-






nu sitter jag med bror och äter hallonkräm med grön mjölk(inte grön i färgen, grön på paketet). imorgon ska vi hälsa på farmor och farfar i deras stuga, sen sover vi över där, just like old days. det ska bli så mysigt.

helgen bjuder på inflyttningskalas hos lo och björn samt marcus 20årskalas på fredagen och utgång på lördag. längtar till lördag, då ska jag äta potatisbullar!
kram

Paris - Notre Dame och Eiffeltornet









vi orkade inte klättra uppför Eiffeltornet (jag har redan varit där och Karin har svindel även om hon själv inte erkänner det). Vi hade det bra ändå, vi där under tornet, och ville ej va me om nån krock.

Paris - Louvren









dag 2 hängde vi på Louvren i cirka 4h, det var ganska slitet men kul. Vi såg Monalisa och Venus de Milo och sånt man ska se. Jag fotade tusen olika tavlor som jag inte alls har någon aning om vad de heter eller vad de föreställer, orkar alltså inte ladda upp alla här.

Paris - Montmartre










Nu är jag hemma

Hej allihooopen! Nu är jag hemma igen efter två veckors äventyr. Kan inte fatta att det är slut, längtar tillbaka så sjukt mycket. Jag och Karin har fotat som galningar och 998 bilder togs. De kommer pö om pö, ni får ett litet smakprov nu.



RSS 2.0