lugn kväll / soirée tranquilleMyser med lillebror som spelar FIFA. Jag är trött och ska lägga mig nu. Vet inte hur man översätter ordet mysa
Je ne sais pas comment traduire le verbe mysa mais c'est ce que je fais maintenant avec mon frère. Il joue de FIFA. Je vais aller me coucher.

Mina tjejer / Mes fillesJag har det så bra för jag är med Karin och Gabban, kunde inte ha en bättre fredagskväll!! Bisous

Je bois avec Karin et Gabban, j'avais pas pu avoir un meilleur temps ce soir!

Äntligen!!! / Finalement!!!

MY SWEET SWEDISH LÖSVIKTSGODIS comme tu m'as manqué!!

Je suis arrivée en Suède mnt and it feels goood


Jag kan inte fatta det, I'm going home!

Ååååh min älskade Mariann ska skjutsa mig klockan halv 3 imorgon på morgonen så att jag hinner med mitt flyg klockan 06.30. Jag är så inställd på att åka hem nu, känns nästan som att jag redan är framme. Vad som är kvar av denna dag är: Gymnastik, middag (lax med parmesan/lime/persilja/ströbrödtäcke och zucchihitagliatelle) och mys hos Mariann för att sedan kliva upp tidigt som fan och åka hem till älskade Umeå!!1
Ma chère Mariann va m'ammener à l'aéroport de Genève à 3h du matin, elle est folle mais je l'aime beeeaucoup!!! Des choses à faire avant mon départ: la gymnastique, le souper (saumon couvert du parmesan/lime/persil/chapelure avec des tagliatelles de zucchini) et après je vais chez Mariann pour y dormir. À 02h30 on y va!

sitter i fönstret som en katt / je suis assise dans la fenêtre comme un chat

Och håller koll på barnen / En gardant les enfants

Gör fänkålssoppa och dansar till svenska toplistan / je danse en faisant une soupe de fenouil


idag, ikväll och helgen / aujourd'hui, ce soir et ce week-end

Idag har jag varit med barnen på inomhuslekpark, vädret tillät oss inte att vara ute. Vi väntade på Mariann och company men de hittade inte haha. Så vi käkade glass själv och hade det mysigt.
Ikväll ska jag sitta barnvakt åt grannbarnen, är lite nervis men det kommer säkert gå bra, de är snälla och ganska stora så fattar väl att man måste sova (?) eller ja hoppas det iallafall.
På fredag landar jag i Umeå kl 11.25, jag hoppas att det kanske finns någon vänlig själ. Jag åker hem för att träffa min familj, speciellt farmor. Jag hoppas att jag hinner klämma in några vänner men jag bokade resan idag så det är ganska short notice. Oh well nu måste jag över till grannarna. Ha en trevlig kväll!
Moi et les enfants sommes allés dans une grande place de jeux. C'était à l'interieur parce qu'il a bcp plu aujourd'hui.
Je vais faire du baby-sitting ce soir pour nos voisins, je suis un peu nerveuse mais j'espère que ça va bien passer.
Vendredi matin je vais en Suède pour rendre visite à ma famille et spécialement ma grand-mère. Ils me manquent trop. Je reviens mardi soir.

Je dois vous laisser, bonne soirée! Bisous

chill söndag / dimanche tranquil

Hahaha på söndag morgon såg jag två människor utanför mitt fönster som hade råkat skjuta in sin fotboll på vår gård. De verkade så himla skraja inför att hämta den, och tillslut lägger sig ena killen på magen och försöker lirka sig baklänges uppochner för att få ut bollen genom häcken. Han lyckades och jag ville öppna fönstret för att skrika BRA JOBBAT men det tyckte inte Michaela var en så bra idé. / Dimache matin on a vu des gens qui, par accident, ont fait tomber leur balle de foot dans notre jardin. En arrière il l'a cherché. C'était vraiment étonnant. Je voulais lui dire bon travail mais j'osais pas.

Lördag i Neuchâtelstyle / Samedi à la manière neuchâteloise

Okej i början var vi inte i Neuchâtel, vi drack iste på Starbucks / Au début du samedi j'étais restée à Lausanne à Starbucks où on a pris un thé froid
Vi började med bar 21 där jag, Michaela, Edona och Edita drack öl/vin/inget och lyssnade på hög musik och högljudda människor / On est allé au bar 21, moi, Michaela, Edona et Edita avec des autres gens qui parlaient vraiment fort
Efter 21 gick vi till club Para där en stor fest hade anordnats, vi dansade som aldrig förr, smakade Sambuca för första gången och dansade lite mer. Sen åkte jag och Michaela hem och sov / Après le 21, on est allé au club Para où il y avait une grande fête. On a beaucoup dansé et j'ai essayé Sambuca pour la première fois. On est rentré à la maison et on s'est endormie tout de suite haha.

En fredag i Lausanne / Un vendredi à Lausanne

Hör upp! Jag ska börja skriva på franska på bloggen, dels för att träna min franska då jag inte går någon kurs eller så, och dels för att mina franska vänner ska förstå lite mer än 'Lausanne' och 'Neuchâtel'. / Attention! Je vais commencer à (de??) écrire en français ici, pour m'entraîner et aussi pour mes amis français pour qu'ils comprennent mieux ce que j'écris, surtout ceux de 'Lausanne' et 'Neuchâtel'. ;)
Jag träffade mina svenskor i Lausanne där vi delade en flaska vitt vin i en park. / J'ai rencontré mes suèdoises à Lausanne où on a partagé une bouteille de vin blanc, dans un parc.
Vi gick till någon bar där vi inte kunde komma in för att det var 21-årsgräns. Låtsades vara en dum svensk turist och pratade dålig engelska och sa att jag glömt mitt leg, men, he gick int. / On est allé dans un bar mais on ne pouvait pas entrer, il fallait avoir 21 ans. J'ai essayé d'entrer, je les ai dit en mauvais anglais aaah ooh j'ai oublié ma carte d'identité mais ils m'ont pas cru..
Vi drog till Buzz och träffade på en massa folk och dansade som aldrig förr, vi hade så kul. Jag vet att jag hade det iallafall! / On est allé au Buzz et j'ai beaucoup dansé. On s'est très bien amusé
Jag åkte nattbuss i Lausanne för första gången / J'ai pris le bus... 'Pyjama'? pour la première fois à Lausanne.

Linnéaförfest x2

Ikväll ska jag till Lausanne och är skittaggad, jag dansar med Linnéa och har det bra!

gott och blandat de senaste dagarna

Var i Neuchâtels kyrka. Den var fin. Den hade en skattkammare
Mathéo och Linnéa kom in i mitt rum långt efter läggdags utklädda till fina damer. Åh gillar de små liven
Edona var så sjukt söt också
Här gjorde vi om mitt rum till en koja
Såhär såg det ut när jag skulle till Lausanne igår. Tog inget paraply. Det gjorde inget för jag satt ju ändå bara på tåget.
Och såhär såg det ut igår när jag och Michaela stötte på först och främst Hanna från ingenstans, och sen crêpesgrabbarna. Himla trevligt. Tog det sena tåget hem, var så kissnödig som jag aldrig varit förr.

I maj ska jag till Balélec

Som är Europas största studentfestival under en kväll. Ska komma så bra artister kommer dööö googla själv. Kostade 200 spänn. Och det är i Lausanne!! Hur bra är inte det. Alltså måste säga att Schweiz överraskar ordentligt.

2010

Januari - Jag firade nyår i Kittelfjäll och körde en massa skoter
Februari - Jag och mina finaste tjejer åkte till Kittelfjäll för en första tjejhelg.
Mars - Vi drog på Umeå Open och jag skrek 'jag älskar dig' till Salem Al Fakir. Han är föralltid min man.
April - Firade påsk i Kittelfjäll med mina älskade släktingar.
Maj - Jag hängde med Annika och hjälpte henne med något projekt i skolan. Så himla kul.
Juni - Åkte till Stockholm själv med lillebror för att hälsa på Jesper och Erika.
Juli - Vi åkte till Peace and Love och bodde i Sputniktält bredvid en massa Umeåbor. Den 24 var det dop för min gudson Milton.
Augusti - Jag styrde inflyttningsfest dagen innan skolan och det var så trevligt. Alla 120 bullarna tog slut.
September - Ännu en fotosession i skogen med fina Annika
Oktober - Jag hängde med mina angels Malin och Gabrielle. Gud vad jag saknar er buhu
November - Återigen i Kittelfjäll med familj plus Rasmus och Axel
December - Hitta Joppe gick av stapeln, det roligaste jag gjort under min skolperiod. Jag fyllde också 18 och tog mitt körkort. Det var en sjukt jobbig men också sjukt rolig månad.

quand il pleut, il pleut

Men det är ändå mysigt

Edona e Edita

Dessa två pinglor var jag och shoppade med idag, så sjukt stiliga. Och trevliga också! Merci à vous, c'était génial! Bisous
Regardez ce que j'ai (j'aie??? fucking subjonctif) trouvé! pour 4 francs haha c'est de la folie

på shoppingtur i Neuchâtel

Ska träffa två italienskor i stan nu, aldrig träffat dem förut. Kanske blir kul! Puss

småknattar

Okej även fast man slutat för dagen är det ganska mysigt att de kommer och kryper upp i min säng.
Imorgon är jag ledig, ikväll tänker jag inte göra något. Gilla det eller inte, I don't care. Ibland får man det. Vi har faktiskt varit ute på äventyr i flera timmar idag, än om det bara var i skogen här i närheten.
Har hittat ny cool musik.
Längtar tills helgen, även fast jag inte vet vad jag ska göra ännu. Har för många roliga alternativ typ.

har ont i huvudet och nacken hela tiden

och nytvättat hår utan att det känns fräscht för fem öre. Ingen bra dag! Ska iallafall äta tacos. Är inte ens hungrig

en nelliesöndag

Här matar jag Linnéa med russin. Det är så en bra au pair ska vara. Vara snäll även på sin lediga dag. Haha. alltså russin är sjukt gott också
Sen åt vi pannkakor familjen hade stekt. Även gröt, men det vet ni ju hur det ser ut. Iofs pannkakor också.
Vi åkte buss in till stan, tänkte först promenera, men alltså. Vädret sög. Det har det gjort i evigheters evigheter känns det som. Du är inte ensam Kahrin!
Vi hoppade av bussen på något annat ställe än vad man vanligtvis gör och gick in i kyrkan i Neuchâtel vilken jag utanför fick en p-böter innan. Men det var en fin kyrka, Nellie var fin och det var en automatiskt port in.
Kolla Nellie vågade gå fram jättenära alla svanar som blockade hela vägen. You're my white knight. Svanar är så äckliga
Jag tyckte jag var asmodig som stod så nära svanarna. De kunde ju ha bitit mig när som helst jag inte skulle ha varit uppmärksam. Börjar tappa svenska grammatiken, kan man säga så?
Efter kyrkobesöket och svanmardrömmen gick vi och tog en fika. Inte på Floridita för de stängde inom 20 min. Vi åt foccacia på en liten bar. De gillade att vi pratade svenska. Nellie bjöd mig på en chokladkanin innan hon åkte. Tack fina du!!  Vi ses på fredag igen hihi

svensk-schweizisk middag/fekke

Jag gick till Carl för att laga mat åt oss och sju andra schweizare, det blev rökt lax-toast med diverse svenska andra smaker till förrätt och hemmagjorda hamburgare och rotmos till huvudrätt. Gott vare
Sen kom Nellie och joinade oss, så himla kuuul hoppas det gick bra även fast de flesta ba pratade franska!!
Okej, från höger då, ska se om jag kommer ihåg alla namn: Marie, Leïla, Phillippe, Linnéa, Carl, Yannick, Gaël och Cyril. Whataap jag klarare!
Vi chillade hos Carl och drack drinkar och poseade glatt.
Sen gick vi till.. Interlope, typ. En restaurang. Vi var de enda som dansade. DJn spelade en Madonna-låt, Nellie var besviken på att han inte hade fler.
Sen gjorde vi svenska mackor. Alltså mackor med ost. Det var gott. Sen gick vi hem i regnet och mörkret och sov till klockan 11.

måndag i Milano

Eftersom att vi hade för korta kjolar på söndagen fick vi inte komma in, så vi bunkrade på oss ordentligt med kläder på måndagen och då släppte de äntligen in oss i Duomen!!!
Sen började de röka och då gick vi
Vi gick och åt den sista måltiden. Såklart pizza och pasta. Ps är lite irri, de ställer fram bröd innan maten som att: här får ni en liten present av oss! Åsså tar de betalt, 2€ per person!!!! Ds
Italienarna kallade mig Nivea istället för Linnéa kvällen innan. Så var bara tvungen. Ser ganska tjock och sliten ut. Men. Ja hejhej
Sen åkte Sofia hem och jag gick runt på tågstationen i 4 timmar. Det var kallt, men jag köpte billiga sockar och jeans. Mitt tåg hem blev försenat med 40 min, det händer i princip aldrig i Schweiz så folk var fly förbannade. Jag tänkte ba: BIT IHOP. För det första - Det tar inte ens 4 timmar till Milano och för det andra - era tåg flyter på bättre än klockan. Åk till Sverige och jämför. Tack och bock!

från lausanne

Lausannekvällen var faktiskt lite mer spännande än utekvällen i Neuchâtel igår, men det kanske beror på att antalet invånare är dubbelt eller mer i Lausanne. Det här är iaf en bild Amelie tagit från Captain Cook på mig och Michaela. Tack så mycket till alla för kvällen, det var asnice!

MIN FÖRSTA GIF

hahahaaa jag har gjort en gif det är så coolt nu kommer jag göra det varje dag!!!!

hänger med nellie

Vi väntar på besked om vi ska rulla köttbullar snart från några fransmän vi hängde med igår. Vi har ätit havregrynsgröt (Nellie åt yoghurt i gröten, ska prova nån dag) och pannkakor som familjen hade stekt. Vi myser och det regnar ute. Over and out

utekväll och middag

Igår var jag ute för första gången i Lausanne. Det var superkul och jag kom hem klockan 8 imorse. Helt sjukt. Sängen kändes som sockervadd, så skön var den. Vaknade vid två och mådde bra. Ikväll ska jag till Calle, svensken jag träffade på bussen, och käka middag med honom och company. Sen kommer Nellie 20.46!!!!!! taggar sönder.

fredag den trettonde

Jag är inte rädd för denna dag. Idag är jag ledig och det är så himla skönt. Idag är en sån dag där jag behöver få känna mig lite fin, därför sitter jag och har hemmaspa med hårinpackning, ansiktsmask och andra gosaker. Det är ju ändå fredag. Ikväll drar jag till Lausanne för att hänga med Michaela och en massa andra, har ju faktiskt aldrig varit ute i Lausanne. Tar typ morgontåget hem, vill inte stanna i Neuchâtel ikväll.

söndag i Milano

CHECK OUT THIS BREAKFAST!!!!! Alltså. Det var Gangstas paradise
Vi promenerade in till stan, det var så fint. Vi köpte glass. Alltså glassen smakade faktiskt som de riktiga smaksättningarna, min smakade hallon!!! Och vanilj dårå
Jag och Sofia hängde på Duomen och solen tittade fram ganska mycket. Det var mysigt och fint och coolt och häftigt. Italiens andra äldsta kyrka. Och Italien är ett gammalt land.
Sen åt vi en SÅ GOD HAMBURGARE pappa du hade älskat den!!!
Vi satte oss i parken där det var livejam, mycket trevligt. Och Sofia är så snygg
Kolla den där glassen. Det var den minsta de sålde. För 2,20 €. !!!! Den var så in i norden god, jag kan inte ens förklara. Vi åt den till middag. Åh åh åh
Vi skulle ta en powernap på max 30 min. Det blev 2 timmar extra. Så vi sov hela kvällen, från 19 till morgondagen. Haha. Alltså slitna krigare.

lördag i Milano

Lördag blev shoppingdag för oss. Vi hittade grejer på de stora shoppinggatorna men även på de mindre. Jag gick lös i en secondhandbutik som var hur nice som helst, ska länka adressen sen. Köpte dock bara en jeansjacka men den var efterlängtad!!! Sen såklart aperitivo och lasagne.
Efter tog vi en paus från all vandring och spelade lite yazty. Jag vann som vanligt hihihihihihi
Vi åt mat, och det var nog den bästa maten på hela helgen. Jag tog några toscanakorvar eller vad det nu var. Oh my säger jag bara. Synd Karin för dig som inte vill äta kött (kött är så fruktansvärt gott!!!!).
Vi tog en drink på något mörk men fullsmockat ställe, vi åt en crêpe till nattamat (som är det bästa jag ätit typ), vi gick förbi en väldigt duktig trubadur, vi blev kissnödiga igen framför Duomen så Sofia var tvungen att sätta sig ner när jag skulle fota henne och den fantastiska natten. Sen posade vi ändå vid en massa fontäner och höll på att kissa ner oss.

fredagkväll i Milano

Jag tror att det var fredagkväll. Kul att det var för mindre än en vecka sedan och man redan glömt bort. Vi träffade iallafall några italienare, två Matteo och en Amedeo. Mr A var lite speciell men vi fick iallafall rosor av honom. Haha...
På vägen hem var vi kissnödiga som vanligt. Alltid vid Duomen!! Varför???

fredag i Milano

Vi åt vår första italienska glass som självklart var god men som inte blåste mig av stolen. Det gjorde däremot Duomen
Vi hängde utanför något stort slott
Vi gick innanför portarna och kom fram till en fet trädgård. Vi båda fick pollenallergi. Vi FICK den inte, men ni fattar, den.. utlöstes
Vi käkade vår första pizza (observera mamma hur mycket LÖK det är PÅ PIZZAN). En av servitörerna på Pizza OK bjöd ut oss, vi skulle ses där vid midnatt. Vi gick inte dit haha åh </3
Spelade lite mer yatzy, promenerade mer
Vi hamnade i en stooor galleria och sen utanför Milan's fotbollsaffär.
Aperitivo, alltså. Vilken smart uppfinning. Köp något att dricka, få en massa plockmat. Smart drag av italienarna
Vi blev mätta på aperitivon och köpte frukt till middag. Det var mysigt. Vi var helt slut i benen och sa godnatt rätt tidigt.

torsdag i Milano

Jag åkte ett fullsmockad tåg till Milano, var kissnödig mest hela tiden
hittade Sofia i Milano. Kärt återseende
Vi installerade oss i vårt rökindränkta men mysiga rum på Hotel Ideale
Vi följde våra inbyggda kompasser och kom till centrum där ett gäng guidos/indianer/italienare spelade bra musik
Vi åt första middagen, pasta, eller, ja ravioli. Eller vad det nu heter. Pasta med fyllning
När vi gick tillbaka var det mörkt
Vi spelade en massa yatzy, vi vann båda två tror jag???

back from Milano

Har haft det så fint. Är så trött. Orkar bara lägga upp en bild. Mer får ni se imorgon eller på onsdag om ni är snälla.

Nu drar jag till Milano

Men först ska jag till Mariann och fira att hon fyller 21 år idag!!! Grattis min älskade. Vi ses på måndag igen alla mina godingar! Pok

4/4

dagens lunch: gratinerad korv och zucchinimacka
dagens väder: regn
dagens sysslogöra: rita. Ni får skratta åt mina djur. Jag gillar ändå inte djur.
dagens mys/fina/bra: en eftermiddag med Mathéo, mycket kärlek alltså. Åh fina lillkillen.

dagens middag och regn

Står och marinerar lite fisk och tigerräkor (jag vet, fy mig inte snällt mot naturen) i olivolja, soja, sesamolja, två vitlöksklyftor, färskriven ingefära, limesaft, sweet chilisås, fisksås, peppar och salt. Kanske kan bli gott? Hoppas bara de inte tycker att jag gör för fet mat hela tiden.
Idag regnar det. Jättemycket. Mina och Mathéos fotbollsplaner får nog ställas in. Jag ska titta på film och äta glass nu. Ha en bra dag!

såhär trött känner jag mig just nu

Lika trött som i bilen från Lausanne igår

pannkakslunch och joggingtur i regnet

Det är vad jag gjort idag, lagat middag (kyckling och typ stekt ris med grönsaker), joggat i regnet där mina hörlurar gick sönder (FAN), stekt plättar och ätit dem. Det var gott. Som pannkakor alltid är. Snart kommer Mariann med gänget och vi ska hoppa trampolin och baka äppelpaj.
PS glömde säga att jag kokade eget äppelmos med hallon i DS

partypictures

Här är lite bilder från igår, det var en jättemysig restaurang som hette Grancy eller nånting jag kommer ej ihåg, kanske står någonstans på någon bild. Maten var lite smaklös men umgänget vägde upp det. Grattis fina Amelie!

kalas i Lausanne

Idag fyller Amelie år, en svensk au pair i Lausanne. Vi ska ut och äta middag för att fira henne, ska bli så himla kul! Jag hoppas bara att jag inte är överklädd. Men det är inte ofta jag får fara på kalas, så jag passar på att använda min 5francskjol.

försöker vara lika cool som nellie, det funkar aldrig


Helg i Zürran med Nellan

Kom hem från Nellie för några timmar sedan. Vi har haft en mysig helg med megaaupairpicknick, champagne, Paddy Reiley's (haha lol de visade fotboll på tv samtidigt som avicii spelades..) och äggmålning. Vi åt vegetarisk lösviktsbuffé idag, gott. Här får ni se lite bilder som vanligt. pok

RSS 2.0