till dig nellie

såhär kommer jag se ut när jag kommer till dig!!! Och såhär lite bryr jag mig om de som tycker att mina naglar är korta och fula (mellan punkterna): .. så lite. ingenting!!!


ps har köpt en ny kjol och ska iväg och dricka cappucino nu ds


Stressig torsdag

Städade hela huset, rekorddammssög alla fyra våningar på kanske 40 min. Eller mindre. Räknade inte. Kändes snabbt iallafall. Sen gjorde jag den snabbaste köttfärssåsen jag någonsin snott ihop, den blev god. Vi hade picknick under studsmattan. Jag gjorde en fruktdrink som inte gick hem, stackars lilla mig som fick dricka upp allt (ironi). Jag jobbade till 18.50 då jag kutade till tåget för att hinna till aupairträffen i Lausanne. Där var bara 5st och jag kände mig sliten så jag drog hem med det tidiga tåget. Jag satt iallafall och skrev brev. Det ska jag också göra på tåget till Zürich ikväll (för jag ska till Nellie YEEEE).

ledig onsdag

Har haft det så härligt idag. Unnade mig själv en sovmorgon till klockan 11 och åt lunch med Suzanne och barnen ute på terassen. Det var runt 20 grader idag. Sedan gick jag till kommunhuset och betalade för mitt uppehållstillstånd så nu har jag min lila fina ficka med le livret. Har bara tagit mig sisådär 2 månader haha. Sedan mötte jag upp Mariann och vi drog till stan där vi träffade Calle, en svenskfransk kille som bor på min granngata som jag och Nellie stötte på på bussen en gång för längesedan. Han bjöd mig på hans födelsedagskalas, BBQ-fest, i april någon gång. Jag blev glad.
Jag och Mariann gick sen på HM och råkade köpa kjol och klänning hehe. Har också köpt hårolja idag (kommer det funka hur funkar det osv???), 4 tuber tandkräm, deodorant, glass, citronläsk och öl = panaché, chips och gräddfil. Jag unnade mig det eftersom att jag var på gymmet 2,5h igår och promenerade minst 1,5 h. Vi åkte sen hem och hoppade studsmatta, det var fantastiskt. Klockan var åtta och vi hoppade i linne. Åh. Schweiz. Helt ok.

ny mat och ny musik

Idag serveras hemmagjord pyttipanna till lunch och korv och svampgratäng till middag. Tillagat med hjälp av en massa olja, salt och Donkeyboys nya album. Självklart med kärlek också

våffeldagen

Vi tog en promenad på söndagen och lånade med min värdfamiljs våffeljärn och köpte massa mjöl för att göra hemmalagad pizza och våfflor på det stora Vårfrudagen i söndags. Vi gick till Cortaillod och spelade fotboll och kortspel. Jag var så lycklig. Har inte känt mig så lycklig på länge.
den jäveln tog min pizzabit, INGEN RÖR MIN MAT när jag är hungrig. Nu vet han det. Han får äta sin egen smutsiga lökpizzabit istället för att ta min precious.

lördagsdejt

Jag åkte på pilates på morgonen och sedan ringde Mariann ohc bjöd mig på dejt vid vattnet. Hon lagade pasta alfredo och vi köpte även glass och kex. Det var en fantastisk dag.

Chamonix för andra gången

Jag åkte till Chamonix i torsdags kväll, blev upphämtad i Martigny, sista hållplatsen i Schweiz, av Anthony. Vi körde till alplägenheten och rullade köttbullar (det är han som har de bilderna så ni får ba föreställa er när jag rullar köttbullar som en riktig svenne) och gjorde potatismos. Vi såg några avsnitt HIMYM och jag somnade. På morgonen körde vi till Argentière, en skidstation i Chamonix. Han tog med mig på sjuka offpistnedfarter, man var tvungen att vara ganska med på noterna, helt plötsligt kom det en fet bit glaciär framför skidspetsarna. Jag var helt slut när vi åkte hem, men jag fick lite rösti och fick snabbt upp energin igen. Jag åkte tåg hem, det tog 5 timmar, var tvungen tt vänta 40 min i Martigny och 30 i Lausanne. Då tar man skidorna på ryggen och promenerar lite. Väl på tågstationen i Neuchâtel ser jag en blond ängel springandes mot mig, Mariann kom och hämtade mig!! gosh i love her det var det bästa på mycket länge. 

Godmorgon godmorgon

Klockan är halv nio och jag gör potatismos och kycklingpaj med broccoli! Vid sju drar jag till Chamonix, kommer hem imorgon. Puss

går ut…..

För att det är såååå fiiint väder!! Lite småkallt, kanske 14 grader. HA

Leker franskalärare

åt min lillebror som snart har prov. Lycka till Victor!!

dagens rätt

Lunch - gårdagens köttfärs och broccolilasagne som faktiskt, ursäkta mig, blev fööhörjävligt god
Mellanmål - bär och russinbröd med skinka
Middag - fisksoppa med blomkål och curry

ikväll har jag jobbat över

Med lite sällskap av My Morning Jacket.

makinnn some limpa

MED RUSSIN yeah jag älskar russin
ps såhär blev resultatet
ganska ful men oh så god

och lilla jag

haha nu är jag på g så nu bloggar jag som faaen. Såhär såg jag ut idag när jag satt på helspänn i bilen i snöovädret. Fast, detta är inte i bilen. Men, hade på mig samma kläder. Ni fattar

skitväder och bowling

Idag väcktes jag av en puss på kinden, klockan 07.01. Det regnade ute så vi chillade på förmiddagen, åt lite uppstekta pannkakor och drog sedan till La Chaux-de-Fonds för att spela bowling. Vad jag inte tänkte på att detta land är ju helt sjukt klimatsett då. Så när jag kom ut ur tunneln på motorvägen mellan Neuchâtel och La Chaux-de-Fonds så toksnöade det. Bilen hade inga vinterdäck hehe. Såatte. Vi körde hem i 50hela vägen nästan. Vi överlevde!! Och jag vann bowlingen.

barnvaktarhelg

Återigen har en helg spenderats med barnen, inte mig emot egentligen. Vi har haft det mysigt. På lördagen stekte vi (läs:jag) en massa pannkakor, hämtade upp Mariann och spelade minigolf. Mathéo vann överlägset, och det var så det var. Jag och Mariann kämpade ärligt talat för att vinna, men vi kunde inte hahahha. Sedan gick vi längs med sjön och vidare hem där de fick leka med en massa kompisar. Kvällen avslutades med Narnia.

slant med fingre

Och råkade boka en resa till Milano med Sofia över påskhelgen. Wooops! Shit jag är så taggad. Vi har skypeat nu i tre timmar och ba taggat. Tagga tagga tagga. Vi båda satt och åt jordgubbar, eftersom de är så fruktansvärt billiga överallt i Europa förutom i Sverige typ, och jag lyxade till och med till det med lite grädde. What a night. Justdet, Happy Saint Patrick's Day! Har ej på mig något grönt

Baselworld

Jag och Mariann åkte till Basel för att gå på Baselworld 2012, världens största klock och smyckesmässa. Det var helt fantastiskt, vi fick privatvisningar av nya klockkollektioner backstage och fotades för modebloggar och ba kände oss som prinsen av egypten. Alltså, vi kände oss coola. Det var sjukt fint i Basel Stadt och vädret var också gött. Tiptop var det! Vi såg film på tåget.

Våren är här

Vi tog med oss barnen till Cortaillod och satt där i solen till halv sex. Det var runt 20 grader. Helt okej med nybakad foccacia, parmaskinka och morötter.

Chamonix pt.2


smått panik

Imorgon ska jag på Basel World. Här är vad jag tror blir min outfit. Shit har bytt kläder tusen gånger. Alltid lika bra på att ta outfitbilder också!

Chamonix

Jag har haft en fantastisk helg. Jag, Mariann, Rikard och Elisabeth åkte tidigt på morgonen till Chamonix i Frankrike i månens sken. Vi kom fram vid halv nio och stod i liften kl tio efter en massa skidhyrning. Vi mötte upp Michaela som tagit tåget från.. Vad det nu heter, har glömt. Typ vid Lausanne. Vi stötte på hur många skandinaver som helst, seriöst var 60% svenskar eller norrmän. Vi hittade iallafall många att åka med, det var kul. Sedan käkade vi lunch mitt i backen och stekte tills klockan nästan var tre.
Efter skidåkningen blev det after ski där vi stötte på ett gäng blandat med italienare, britter och fransmän. De tyckte att vi skulle stanna över kvällen och erbjöd oss tak över huvudet. Jag och Mariann nappade och förutom öl fick vi en alpmiddag i deras alplägenhet. Raclette, med skinka från Leones gård på landet i Italien. Haha så sjukt. Godaste skinkan jag ätit. Vi åkte in till stan, satt på en skabbig bar och sedan hem för att sova. Vaknade 11. Det var så skönt. Ingen snarkade. Lycklig var jag.
Jag och Mariann åkte buss och tåg hem, där mötte vi också ett gäng fransmän, eller, schweizare kanske jag ska säga. Det visade sig att de skulle åka samma tåg som oss mot Neuchâtel, så det var ju trevligt. Jag åt en glass på tåget.
Det går inte ihop om jag ska lägga ut bilder från hela resan, det kommer inte rymmas i ett inlägg hahha. Så nu delar jag upp det, för jag gör som jag vill med min blogg ingen kan säga vad jag får och inte får skriva JUSTDET hell ye passa er

hemma från alperna

Sisådär en dag för sent. Jag ska lägga upp fler bilder imorgon, nu ska jag krypa ner i sängen, det behövs kan jag lova. Natti

imorgon ska jag utomlands

Jag, Mariann, Rikard och Elisabeth drar till Frankrike imorgon kl6. Vi ska åka skidor i Chamonix. Där möter vi upp Michaela. Eftersom jag har ett mackjärn hemma gör jag toast till allihopa. Jag är så jävla taggad!!!!! Puss

powerwalking beaches

Jag och Mariann hänger hela tiden. På gott såklart. Idag åkte vi och powerwalkade med lilla Faustine i barnvagnen. Kände oss som riktigt tuffa teenage moms
"nötkött upp din abs" enligt google translate hahahaha


Och medan Mariann solved all the worlds problems så tog jag en bild på mig själv

spontan resa till Bern

Mariann kom till mig vid sju igår. Vi hade inget att göra så vi tog tåget in till Neuchâtel, köpte oss nybakt bröd, skinka och iste och satte oss på det första bästa tåg, till Bern. Vi tog samma tåg tillbaka. Vi åkte bara tåg hela kvällen. Eller, vi gick av tåget i Bern och köpte mer iste.

älskade mariann

Fick en present av Mariann, hon har varit i Skottland och kom hem med matchande mössor till oss!!!! Såhimla fina!!

playdate i Auvernier

VI försökte göra egna högtalare av muggar. gick sådär


hatar fastan

för nu har jag fått en massa naturgodis av mamma och får inte äta......... Och jag och Linnéa bakade både semlor och kanelbullar idag. DAMN YOU FASTA

den största lyckan of all time

När man kommer från en jobbig springrunda och öppnar brevlådan som är fullsmockad med paket till en. Då är man lycklig. Älskar dig mamma!!!
Innehåll:
3 kokböcker/häften (choklad, vegetariskt och lätt & gott)
2 pianoböcker för barnen
3 paket tuggummin
3 ansiktsmasker
1 paket hårspännen (hur visste du det mamma?)
1 tub idomin
1 solstift 50 SPF (haha lite sent kanske......)
1 resetidning
1 Veckorevyn + CONCEALER ye
1 påse naturgodis
1 brödrecept
2 små lappar med hjärtan på
(L)

onsdagspannkaka

Ugnspannkaka med bacon ska de små liven få äta idag

you've got a fast car

Kan inte ta mig själv seriöst med min bränna. Har i alla fall fått tillbaka mina fräknar

dagens meny

Lunch - Ris och HEMMAGJORDA FISKPINNAR omg jag är så king. Stått och dubbelpanerat torsk i en timme typ haha, men det ser så sjukt gott ut
Middag - Tonfisk och tomatsås med pasta
Mitt sällskap idag är Kanye West

söndagspromenad och ostbricka


lördag kväll i Colombier

När jag kom hem från Alperna blev jag bjuden på en middag. Vi var sex stycken och menyn löd såhär:
Förrätt - Paj på färsk broccoli och skinka.
Varmrätt - Kycklingfilé med ugnsbakade rotfrukter i honung och timjan.
Efterrätt - Chokladkaka med After Eighttryffel

lördag i Grimentz

Fransk picknick - ostar i massor och skinka och korvar osv. Vi satte oss mitt i backen ovanför fun parken. Det var fint väder. Lite molnigt
Jag och Suzanne tog några åk själv efter lunchen, det var trevligt. Vi båda var helt döda efter sista åker och stod bara och skrattade åt varandra
I Grimentz var det sjukt fint. Och jag var glad som lyckats ta mig ned för backarna i slutet.
Jag fick åka i mitten påväg hem igen, det var mysigt.

tog en annan väg hem från tåget


tivoli

so we thought. Det var fetstängt. Mariann släpade alltså in mig till stan förgäves!! Nej det gjorde hon inte, vi fick en dejt tête à tête och drog en pubrunda. Jag lyckades dricka upp två coca cola. Nu sitter jag här med en chipspåse och lever livet.
Hon var jätteledsen
Vi vek loppor av våra kvitton och jag lät loppan betala åt mig
Mariann fick låna min tröja (hon säger kofta, vafan det är en tjocktröja, ingen lusekofte) och vi köpte varsin chipspåse. Jag är nöjd.

ni har inte glömt mig!!!

Åh har haft en bra dag, eller, lite jobbig. Jag och Linnéa bakade vad som luktade mina bästa muffins hittills. Får inte smaka. FAN TA DIG FASTAN. Men hemkommen från karaten ropar Suzanne på mig; jag har fått två brev!!! POK
Nu ska jag in till stan och träffa Mariann på tivoli, ha en bra måndagskväll!

back on track

Tillbaka i köket efter en fin vecka i Alperna. Dagens maträtt - Kycklingwok med curry och förhoppningsvis glasnudlar
Jag tänkte ut och jogga nu även fast min hals kliar lite. Måste bygga upp denna sköra kropp.

battle is ovah

Mitt fredagsnöje = lyssna på Thunder-klipp. Vad jag saknar Norrlands äkta guld.
Sitter också och leker med en strumpa. Skrattar högt för mig själv och får konstiga blickar av Christophe. Kanske får sparken. Då kan Thunder rädda mig.

fredag

Idag var det slalomtävling för Mathéo, vi alla stod och hejade på honom. Han kom på sjätte plats, duktig kille! Han var jättenöjd över det. Det var lika fint väder som vanligt och jag fortsatte jobba på min bränna under vår sista dag i Saint Luc. Imorgon åker vi till Grimenz för en dagstur i deras slalombackar. Sen ska jag hem och få middag förhoppningsvis. Kanske beror på om han vågar se mitt burned face. Hur gör folk för att inte bränna sig i ansiktet som jag lyckats göra???

onsdag och torsdag

Jag och Christophe åkte funiculair själv tillsammans, eller, massa andra människor stod såklart också där i, men Suzanne och barnen hade lyckats smita in före oss.
Vi åkte skidor fram tills lunch. Jag åt pasta arrabiata. Min mun brände som aldrig förr och samma mitt ansikte.
Barnen åkte på skidskola och jag åkte med Suzanne och Christophe. Åkte så att svetten rann längs med ryggen, äääntligen!!
Åkte själv några åk och mötte upp resten av skaran på Cabane Bella Tola, på typ 2300m. Halvsov i en solstol. Det var tungt att åka ner till bussen efteråt.
Skidbussen kom och jag hoppade på, när den kör iväg ser jag hela familjen utanför haha. Så jag satt och väntade på dem utanför garaget hemma. Hade ingen nyckel.
På kvällen insåg jag vilken fantastisk bränna jag fått under dagen. Att smörja in sig med spf30 flera gånger hjälper tydligen inte mycket.
Jag och barnen var ensamma idag igen, efter tre åk med många tårar och kraschar så fick de korv och spagetti. Jag åt en rostbiffmacka. aaaasahas god
Jag åkte själv mellan 1 och halv fyra, tog inga bilder då eftersom att kameran låg i ryggsäcken så jag lägger ba upp en bild från Suzannes mobil som hon tog för några dagar sedan. Jag åkte på som fan, ramlade och pumpade blötsnö då det varít typ 13 grader hela dagen. Bättre det än -20 i och för sig.
Vi tog en promenad innan middagen till centrum i byn. Mycket folk och mysigt. Lyckades dock bara få en bild på skylten vid den lilla skogsväg som går till stugan och på lilla jag.
Nu har vi ätit broccolisoppa och glass till efterrätt. Tur för mig att jag får äta glass även fast jag fastar. In yalls facessss. Är helt slut i kroppen nu, behöver verkligen verkligen en ryggmassage. Hoppas det finns någon vänlig själ där hemma som är villig att bjuda på en. Finns någon som är skyldig mig det iallafall.

RSS 2.0