Linnéas köttbullar / Boulettes de viande à la Linnéa

Köttfärs, ströbröd, potatismjöl, mjölk, ägg, lök, salt, peppar och kryddor / De la viande hachée, de la chapelure, de la farine, du lait, un oeuf, des oignons, du sel, du poivre et des épices.Se upp med vad du gör, spill inte potatismjöl på tröjan. / Attention à ce que tu fais, sois propre et pas sale.
Tog en bild på köttfärsmixen jag gjorde men det såg ut som kräks, så. Blanda ba ströbröd, potatismjöl och mjölk ohc låt det svälla, sen blandar du i ägg och kryddor och tillsist köttfärsen. Medans allt sväller kan du försteka lite lök. / J'ai fait une photo de la viande hachée avec le lait, l'oeuf et la chapelure mais ça avait l'air comme.. Ben c'était dég. Alors mélange le lait avec la chapelure et laisse gonfler un peu, en attendant tu peux cuire les oignons. Quand la mélange est prêt tu mets la viande hachée. 
För att se om blandningen är bra kan du provsteka en litn köttbulle. Om den håller ihop ohc om den smakar gott, ja då kör du på det. / Pour voir si la mélange est bien fait, tu fais une petite boulette et tu la cuis. Si elle est bonne, bravo!
Stek en massa köttbullar och förvänta dig inte att de ska hålla sig lika runda som du rullade dem till. Spelar ingen roll. När de är färdigstekta lägger du dem i en större panna där du blandat lite grädde eller mjölk med soja eller buljong eller skyn för att de ska bli möra och goda, plus att sås slår aldrig fel. / Cuis toutes les boulettes de viande, et attention, elles restent pas tout à fait rondes après d'être cuites, mais on s'en fout! Mets-les dans un poêle avec un peu de lait ou de crème avec du bouillon pour faire un sauce.
Skär dig INTE på morotsskalaren. Det gör ont. Sluta vara så överambitiös och skala morötterna SEN till middagen och inte klockan 8 på morgonen. Herregud. / Ne te blesse pas! Ça fait mal.
Gör potatismos, med en massa smör, mjölk och persillade. Smaka detta och NJUT för det blev fasiken gott! / Fais la purée de pommes de terre avec beeeaucoup de beurre, de lait et de persillade. Goûtes, parce que c'était mega boon! Bon appétit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0