ma nouvelle maison

Lite flyktigt har jag berättat om att jag ska flytta till Schweiz men nu gör jag det tydligare - JAG SKA FLYTTA TILL SCHWEIZ. Jag inleder mitt 2012 med att flyga ner till Zürich och sedan åka tåg till Neuchâtel där en värdfamilj väntar på att jag ska bli deras au pair i ett år. Familjen är svensk-fransk och bara över mail och telefon kan jag lova att det redan känns hur bra som helst. Jag har tillochmed vågat skriva ett mail till dem på franska, även om jag kan ta till svenska. Jag kommer att ta med mina skidor och blev lite smått mer taggad när jag igår fick denna bild på mailen. Jag lovar att barnen kommer åka ifrån mig som fan!



Detta är alltså utsikten från deras vardagsrum en klar dag - Mont Blanc. Jag ska titta på den varje gång det känns tungt här hemma med all skola och allt jobb.

Det kändes ytterst konstigt att boka en enkelresa. Det har jag aldrig gjort förut. Kommer bli spännande att se om jag lyckas ta mig från Zürich med alla mina väskor och skidor + pjäxbag...

Nu måste jag läsa en massa sidor inför Realian imorgon, spännande!

il n'y a que des lundis


idag - städat, skrivit på kontrakt, pluggat på biblioteket, ätit uppstekta pannkakor
ikväll - middag hos farmor och farfar, pianolektion, promenad på tomtebo med karin

ska lära mig att göra pannkakor!!!

Hade det superkul igår som ni kanske såg av mitt förra inlägg. Brist på kamera leder till foton på mig så take it or leave it! Idag ska jag göra pannkakor och plugga, en fågel viskade i mitt öra att pannkakssmeten blir som bäst om den får stå ett tag så jag ska göra iordning den nu. Ska också uppdatera mitt CV, har ju hänt lite sedan praoen i åttan. Så här såg jag ut efter min promenad till affären(säger ej vilken, kanske sårar någons känslor då).





justdet där är mina nya kängor! je l'aime bien!! Men var är min skokräm. puts väck alltså

You are my fire, the one desire, believe when I say, I want it that way haha





kvällen spenderades på konsum grisbacka och scharinska. Hade det riktigt bra! Nu dricker jag vatten och käkar pågenlimpa, finns ju inge bättre!

Imorgon ska jag läsa min franska-bok eftersom att någon förmodligen ställt sig i kö och gjort så att jag inte får låna den nå mer!! Jaja, visst är jag bättre på att uppdatera? Vill ni se vad jag handlat de senaste dagarna? (eftersom att jag jobbar och får lön och faktiskt har råd!)

Natti

sneakpeak

en liten smygtitt från fotograferingen med Maria Westling!

http://www.flickr.com/photos/balanze/

http://www.wmartphoto.se/



c'est vendredi







Idag klev jag upp klockan sju för att plugga även fast jag inte hade några schemalagda lektioner. Jag och Mia hade schemalagt en träff själva och jag tycker att vi jobbade effektivt med grammatik(som är sjuuuuukt svårt) i tre timmar utan en paus, heja oss! Ps skojade om en tidigare rubrik, vi ska lära oss TIO olika tempus, inte åtta Ds.

Efter det cyklade jag ner till stan, hälsade på mamma på lab och blev så sugen på att klippa mig - så då gjorde jag det. Känns fint och fräscht nu! Fick med mig nå repairgrejs för håret, vet ej vad det är hoppas det bara är schampo och balsam haha. Råkade även svänga förbi Gina Tricot och köpa en härlig capeponcho, känns som att man går runt i en snygg filt =varmt, bekvämt och snyggt. Råkade kasta in två par vantar på köpet, har tappat mina randiga fingervantar. Naturgodis blev det också, har inte ätit lunch så vet inte om det är så bra att äta en massa godis kanske därför jag har ont i magen men strunt samma nu är det helg, då får man äta godis!!! Brukar ändå liks äta godis så det så.

Ikväll ska jag vara med Linnea som äntligen kommer hem från Uppsala och Josefine yes!!!!!!!!!!! blir mysigt, ska färga håret på Linnea (inte jag, det överlåter jag så snällt till Jossan) och äta chips fick jag höra?? Imorgon blir det jobb och dirren till scharren!!!


Just det kanske glömde berätta, ska flytta till Schweiz i januari!

KRAMIS

lyrik

Kanske bara ska skriva denna gång, eftersom att min bildbank är ganska tråkig nu, liksom, roligt med webcambilder. eller.

Jag har jobbat hela helgen, på grisbacka fick jag baka bröd för första gången och några wienerpekaner blev lite brända, hoppas de lagerjusterades.. Sen satt jag mest i kassan, städade och gjorde fint, OCKSÅ KOMMER DET KUNDER som slänger upp alla dessa ljungar vi har på extrapris. Jord överallt!! Ser inte bra ut att ge växel till kunder med skitiga händer. Usch. Fan vad det är äckligt att bita på naglarna. Varför gör jag det ens!

Spårar iväg. Åh det här blir ett sånt där dåligt inlägg utan en röd tråd. Så går det om man jobbar elva timmar på en dag man trodde man skulle få vara ledig, sova ut, spela piano och plugga lite smått! Har besökt inte mindre än nio butiker och levererat bröd idag, det gick inte fort. Käkade lunch på "mammas" hahahaha det sög!! 85 spänn för en ynka vesuvio. fick inte ens kvitto? Känns det som rättvis handel eller?

Imorgon har jag skola. Jag lär ju cykla i regnet med Salem i öronen och massa regnbyxor på benen. Nästa gång jag jobbar är på lördag kväll förmodligen, sen ska jag ut på Scharren, Linnea kommer hem!!!!! Längtar ihjäl mig. Åh vill också se spännande saker. Iofs. Det är ju kul att ha sett Ica Maxi's lager. Kuuuuuuul

jobbar hela tiden

vad tänkte jag med tre extrajobb och heltidskurs i franska.

Jag blir smart, rik, och utan kompisar :D yeah fuck you horoskopet






och visst har jag lagt upp fantastiska bilder de senaste gångerna???

önskelista bara för att:
tid
dator
FUNGERANDE INTERNET
kamera
ny mobil(tack malin men den börjar dö lite då och då, den har varit tapper!)
ännu mer pengar
tid
mer tid
bra ben också
vaniljglass, fast det haaar jag redan i kylen

helgen=jobb. imorgn=jobb. resten av veckan=plugg. ha det bra , vi ses i ett annat liv

paus från verbens åtta olika tempusböjningar



har tagit en paus nu, ska fortsätta alldeles strax(känns som att jag behöver ca 24h av dygnet för att hinna med allt)

ja sitter här och äter pöpcooorn, hela dagen låhång



idag är jag ledig och jag har inte duschat på tre eller fler dagar. Kanske ska baka idag? har bär och choklad osv hemma. RIKTIGT SMÖR OCKSÅ YEAH fuck margarin

God kväll


oj vad jag har jobbat i veckan, nästan heltids arbete och heltids studerande. Det blir många timmar över. Not. Ps har klippt mig som ni ser. Ds

Sista Mallorca




Vi firade Cecilia på hennes födelsedag


Det var en fin restaurang


Det var den godaste chokladmousse jag någonsin ätit, och anar kommer äta, i hela mitt liv, den får faktiskt äran att avsluta min resa i Spanien.



Mallorca, Valdemossa




CHOPINS FLYGEL DEN NI


Chopins dödsmask ooooh



Där blåste det hur mycket som helst, gatan blev som en vindtunnel


Mådde illa efter bilfärden uppe i bergen haha, glad tjej


Mallorca osvosvosvosv



















på det sista stället, femstjärnig beach club, hängde vi med prins harry av england.

Mallorca, forts.











Mallorca, första dagarna









Lyon och Paris







Vi hamnade på ett jättefint vandrarhem beläget på en stor kulle mitt i gamla stan. Vi gick upp tidigt och tog en promenad till tågstationen så vi fick en liten glämt av staden. Den genomsyrades av liv, det kändes verkligen som en studentstad, där skulle jag och Karin nog båda trivas. Efter det åkte vi TGV, fattar ej varför vi inte fotade. Jaja det gick undan!





Vi kom till Paris på fredagdag till Three Ducks Hostel. Don't ever fucking go there. They dizzzzzed us så jävla mycket och var så otrevliga som fransmän kan vara. Och då var ändå en av dem från Island, jävla fan. Usch. Nej den sista dagen kunde varit bättre. Jag bjöd iallafall Karin på kinamat som sen födelsedagspresent och vi la oss tidigt. Eftersom det var fredagkväll var folk väldigt tjoiga, med all rätt, men vi skulle checka ut vid femtiden och ville liksom sova litegrann men det var rätt svårt då vårt fönster vätte ut mot vandrarhemmets innergård.


Vi satt på det första tåget som gick för dagen och delade vagn med de som kämpat sig hem från klubben.



Det är otroligt vad två veckor kan göra med en. Jag är så otroligt inspirerad och influerad att utforska, upptäcka och leva livet ute i den stora världen som faktiskt känns mindre nu. Jag söker familjer i andra länder som vill ha hjälp med att ta hand om barn, au pair då, för fullt och vill bara härifrån. Jag vill göra så otroligt mycket och det känns realistiskt och faktiskt genomförbart. Otroligt. Uppskattar livet och vill leva det fullt ut. Det här var iallafall sista Frankrike-inlägget, sisådär två månader efter hemkomsten. Live with it, I have a life.

Kramis

RSS 2.0