Ostfondue och badminton


Crêpe-party

I fredags efter jobbet hade vi pannkaksfest i lägenheten, Emilie, Maude och jag. Vi har bott tillsammans ett bra tag men ännu inte gjort något tillsammans så vi tänkte att vi skulle steka pannkakor och dricka vin. Och det gjorde vi. Till sena natten. Vi smååt pannkakor till efter midnatt, jag var så sjukt mätt men kunde ej sluta äta, vi hade alla möjliga sorters tillbehööör ååh. Mums vare.
Ce vendredi on a fait une crêpe-party entre colocatrices. On habite ensemble depuis un bon moment mais on a rien fait encore. Jusqu'à minuit on a mangé des crêpes, j'avais plus faim mais je pouvais pas m'arrêter, c'était trop bon. 

läser bok och dricker varm choklad / je lis un livre en buvant un chocolat chaud


This is Showtime in pictures etc

Yannick fyllde 20 på Alla Hjärtans Dag och det firade vi fredagen därpå med fajitas i en liten bar ute på vischan. Vi tog det sista tåget till stan och de fortsatte festen på annat håll, jag gick hem och sov som en liten gris. Pil menade jag. I lördags jobbade jag hela dagen och däckade fullt påklädd när jag kommit innanför dörren hemma. Jag och Mathias drog ihop en köttfärssås och såg på Monsters Inc efteråt. Lugn och trevlig helg har jag haft minsann.
Yannick a eu 20 ans la semaine passée et on l'a fêté ce vendredi chez lui avec des fajitas et des bières. On a pris le dernier train en ville et ils ont continué la fête et je suis rentrée. J'ai travaillé ce samedi et j'étais morte le soir, je me suis endormie avec ma veste en rentrant. Mathias est venu et on a fait une bolognese ensemble, suivant on a regardé Monsters Inc. C'étais un week-end très tranquille mais sympa.

firar med glass! / je fête avec de la glace!

WOHO nu jävlar! nu har jag skrivit på kontraktet! Det är på riktigt! Jag har jobbat idag och igår och ska jobba resten av veckan, så lycklig!! Har tillochmed gjort en spellista för butiken som jag ska dunka imorgon, 6,1 timmar med gomusik hehe. Alla i kör: BRA JOBBAT LINNÉA.
C'est pour vrai, j'ai signé le contract!! J'ai travaillé hier et aujourd'hui et je vais travailler toute la semaine, trop heureuse! J'ai préparé une playliste pour le magasin, 6,1h de boooonne musique. Tout le monde: BRAVO LINNÉA!
 

Fredag: pasta och vin, lördag: förfest och utgång x17 pers / vendredi: des pâtes et du vin, samedi: apéro et sortie à 17 personnes


Senaste veckorna i bilder / les derniers jours en photo

Kladdkaka / gâteau
Sushi
Turist i Vevey, singstar och fajitasfest / Touriste à Vevey et soirée de singstar et fajitas

Festar själv YEY

firar med mig själv, snart kommer yannick, vi ska dricka vin och äta chips och sen parta faaaaan!
Je fête toute seule, Yannick vient bientôt, on va boire du vin et manger des chips, après faire la grosse noce!

JAG HAR FÅTT ETT JOBB!!!/J'AI TROUVÉ UN TRAVAIL!!!

Jag börjar jobba hos Dosenbach på onsdag!!! Är helt sjukt överlycklig, fjärilar i magen och spring i benen!!!!
Je commence à travailler chez Dosenbach mercredi!! Je suis TROP heureuse, j'ai des papillons dans mon ventre!
 
 

Just nu tycker jag INTE om dig Schweiz / Je t'aime pas trop la Suisse

För i helvete jag är så LESS. Jag har inte uppdaterat bloggen på ett bra tag för att jag varit upptagen med att springa runt och lämna CVn överallt, skicka ut ansökan på diverse annonser på Internet och ringt runt till folk. Jag har bott här nu i tre veckor så jag kan väl dra en kort sammanfattning om vad jag faktiskt håller på med här nere:
 
Vecka 1 - gick till Attom Shop för att bestämma när jag skulle börja min praktik. Fick inte börja den veckan, så jag, gled runt då, bodde in mig i lägenheten och träffade folk.
Vecka 2 - började min praktik på klädaffären och jobbade hårt och duktigt och trivdes riktigt bra, tyvärr sa de att de skulle prova med andra praktikanter som lämnat deras CV innan även fast de var mycket nöjda med mig. Jag blev lite lack men fortsatte vidare utan att whinea.
Vecka 3 - Lämnade ut över säkert 50 CV på varenda jävla butik i stan. Klädaffärer, mataffärer, inredningsaffärer, kiosker, you name it. Satt uppe sent och skickade ut mitt CV på lediga tjänster via Internet. Insåg inte att jag behövde mer än mitt CV och personliga brev som jag har slipat på så jävla länge och gjort så himla fint, så jag fick många nej pga bristen av tidigare arbetsbevis och studiebevis. Jävla schweizare (förlåt att jag svär så mycket) som älskar sina älskade papper. 
Vecka 4 (denna vecka) - fortsätter lämna ut CV, mailar universitetet och gymnasiet samt tidigare arbetsgivare för att få bevis som styrker upp mitt CV. Alltså! Ska jag behöva visa mina högstadiebevis för att få jobba på en kiosk. Aaaaaah. Jag kan ju säga såhär, jag latar mig inte, det är därför jag är så arg på att jag inte får något svar. I  slutet på veckan ska jag ringa upp till ställen jag redan lämnat CV hos, plus ringa till alla dagis som finns och kolla ifall de söker någon. Justdet, jag har också fyllt i ett papper för att få jobba på McDonalds och Domino's pizza. Nu jävlar ska jag väl FÅ ETT JOBB. 
 
Det är inte det att jag bara vill ha pengar, jag vill faktiskt jobba, lära mig nya saker, träffa nytt folk, få lite rutin på dagarna. Idag har jag suttit vid datorn och slipat på CV och fått universitetsbeviset och skickat ut ansökan sedan klockan 9 tills nu, 14.30. Nu ska jag äta mat. 
 
UPPDATERING:
Detta skrev jag i onsdags. Jag var sjukt ledsen och arg för att inget gick som jag ville. På onsdag eftermiddag ringer en kvinna från Dosenbach, en skoaffär där jag lämnat CV hos förut, och ville träffa mig dagen efter för att diskutera mitt och deras läge. Hon erbjöd mig en praktik på fredagen och lördagen, de sökte nämligen någon som kunde jobba timlön men cirka 50%. Praktiken gick asbra, jag trivdes superbra och de verkade väldigt nöjda. På lördag vid stängning fick jag träffa regionschefen och han berättade att mitt läge är väldigt... Speciellt, då jag inte har uppehållstillstånd ännu. Vi ska försöka få kommunen att acceptera ett timlönskontrakt, om de inte vill det så drar jag typ hem. SÅ HÅLL ERA TUMMAR NU, SNÄLLA. PUSsssS
 

RSS 2.0